sreda , septembar 20 2017
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетна / Вести / ВОЈВОДИНА МОРА ДА ДОБИЈЕ НАЈВЕЋУ ПОЉОПРИВРЕДНУ ЗАДРУГУ

ВОЈВОДИНА МОРА ДА ДОБИЈЕ НАЈВЕЋУ ПОЉОПРИВРЕДНУ ЗАДРУГУ

Александар Ђурђев је истакао да Србија има огроман потенцијал, са око 70% обрадивог земљишта, а да је Русија највећи увозник јабучастог воћа на свету.

Александар Ђурђев председник Српске лиге разговарао је у Москви са замеником генералног секретара Јединсктвене Русије, Сергејем Железњаком који је и заменик председника државне Думе.

Александар Ђурђев истакао је да Србија има огроман потенцијал, са око 70% обрадивог земљишта, као И да је Русија највећи увозник на свету јабучастог воћа.

Србија у извозу воћа за Русију учествује са свега 2,1%.

“Ми ћемо то променити. Желимо да оформимо највећу задругу у Војводини за откуп воћа, поврћа, житарица, млечних и месних производа са грантованим ценама откупа. Војводина треба да добије свој центар, као и уједињавање произвођача у кластере зарад бољих тржишних услова. Школоваћемо и обучавати менадзере пољопривредних задруга И оснаживати домаћинства. Аеродром у Вршцу треба да добије своју нову употребну вредност, дистрибутивног центра робе српских произвођача, што ће знатно олакшати и убрзати транспорт и дати конкурентску предност при извозу.

Србија има сигурног пријатеља и партнера. Зато хоћемо савез са Русијом!” рекао је Ђурђев.

проверите такође и

Зорана Михајловић врши притисак на грађане Србије, председника Вучића и патријарха српске цркве да се одрекну Косова!

Уместо да настави духовним путем, на шта је обавезује Орден Светог Симеона Мироточивог који је …