četvrtak , novembar 23 2017
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетна / Вести / Голф терени у Жабљу релаксација за све узрасте

Голф терени у Жабљу релаксација за све узрасте

Уколико се никада нисте затекли на голф теренима, онда је право време да испробате овај спорт који пружа невероватан мир, али и леп боравак у природи јер су нам голф терени тако близу, на путу за Зрењанин, надомак Жабља, на само пола сата вожње од Новог Сада.

pixabay.com

Чак и неискуснима и људима који се не баве ниједним спортом, пружиће праву авантуру, али и релаксацију на великој зеленој површини, која се због голфера, коси сваки дан. То је спорт који не ствара нервозу, него извлачи карактер из људи, јер пружа могућност да човек заборави на све проблеме и брине само како да лоптица погоди рупу из четири покушаја колико је дозвољено. Осим малог терена за вежбу, на којем смо попричали са љубитељком овог спорта Београђанком Наташом Цветковић Јојић, ту се налази и право игралиште са девет рупа које могу да прођу и почетници, ипак за разлику од професионалаца, требаће им мало дуже да се уштосе.

– Тренирам голф јако кратко, ово је прва година мог уласка у спорт. За време одмора и викендом долазимо једном недељно, а током радних дана вежбамо на симулатору – каже Наташа и додаје да је предиван спорт, који захтева смену релаксације – шетњу, боравак у природи, а с друге стране концентрацију, јер је ударце мало компликовано савладати. Она напомиње да је етика спорта, као и саме вредности предивна и да је то заиста једно право уживање, па препоручује сваком да проба.

Пуно људи мисли да су голф терени у Жабљу затвореног типа, али отворени су свакодневно за све посетиоце и то свих узраста. За оне који желе само да одморе очи и посматрају зелене травњаке, ту је ресторан поред језера у коме живи лабуд Жика, који је зимус спасен као беба из леда, и сада чак и када добије велико друштво и запослени мисле да ће одлетети, он верно чува своја два језерца која сматра домом. И не кривимо га због тога, јер специјална трава која је посађена, пружа невероватан осећај смирености.

Млади Београђанин Андрија Грацун тренира голф већ 6,5 година, иако сам има непуних 13 година.

– Голф препоручујем јер је смирен, није као кошарка и фудбал. Тренирам три до четири пута недељно у Београду, док овде долазим викендом – каже Андрија. Инструктор голф клуба „Центар“ Роберт Савић који је Андрији показивао замахе, иако он удара лоптицу врло искусно, судећи по положају тела, односно држању штапа, каже да је голферима за излазак на терен потребно да заврше академију која траје шест дана, по два часа, али то не мора да буде дан за даном.

– Тада се стиче практични део знања, како теоретски, од понашања на терену, тако и ван терена, после чега се добија зелена карта са којом може да се игра на теренима широм света – каже Савић и додаје да се голф игра од 7 до 70 година и може да га тренира свако. Шета се доста, а играч сам одлучује хоће ли играти на 9 или 18 рупа, када се терен обилази два пута. На девет рупа, уколико игра четири играча, игра траје 2,5 сата, а уколико игра сам, траје сат, сат и по, према речима тренера.

Thumbnail

– Када се изађе на терен тачно можемо да видимо ко је каквог карактера, голф не тражи велику физичку спремност, али тражи максималну концентрацију код ударца – каже Роберт и додаје да је најбитније када људи на терену забораве на све, јер голф окупира целог човека до те мере, да више нема никаквих брига.

Најбитније је да људи на терену забораве на све, јер голф окупира целог човека до те мере, да више нема никаквих брига

Инструктор позива сваког да дође и проба, организују се и демо дани, а терени су отворени сваки дан од 9 сати, па до мрака. Председница голф клуб „Центра“ из Жабља Милица Ошап каже да су терени који претендују да буду највећи у Србији отворени пре шест година, за сада имају девет рупа, а у плану је још девет рупа, како би се на овим теренима могла организовати и међународна такмичења.

– Имамо тренутно око 80 чланова, али с обзиром на то да сада радимо јуниорске програме и склопили смо сарадњу са основним школама у Жабљу, број чланова нам је у порасту – каже Милица и додаје да је ове године за десет одсто више чланова него лане. Часови физичког у основним школама замењени су боравком на терену, што је свакако веће уживање од боравка у затвореном. На голф теренима се сваког викенда одржавају и турнири.

– Суботом су већег карактера, односно мора да се прође 18 рупа, док је недеља резервисана за почетнике, девет рупа и отворено је за гледаоце- каже Милица и додаје да је за излазак на такмичење потребно да се прође голф академија, у којој тренер оцењује ваш напредак, али и таленат. За то је потребно око месец дана тренинга, зависно од напретка.

– И сада је наш терен највећи са 35 хетара, иако имамо исто рупа као и београдски голф терени, али са 60 хектара имаћемо највећи терен у Србији – каже Милица. Терене је још 2009. године када су имали свега три рупе основао капетан Драган, после тога је преузео Саша Јокић, који је отворио још шест рупа и затим их је преузела породица Ошап.

– Ово је јако лепа рекреација и може се организовати и целодневни излет, јер је квалитетно лепо проведено време у природи, чак и за саме почетнике – каже Милица и додаје да и она тренира голф, и сматра да је прелеп спорт, умирујући и опуштајући, који осим боравка у природи, ствара и многа познанства са добрим људима.

dnevnik.rs

 

проверите такође и

Радоњић: Небојша Стефановић најбоље решење!

Небојша Стефановић је најбоље могуће решење на месту Председника савета за националну безбедност 1.Можете ли …