Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Вучић проговорио о инциденту: Никада нисам рекао да је неко покушао атентат на мене

Вучић проговорио о инциденту: Никада нисам рекао да је неко покушао атентат на мене

Председник Србије Александар Вучић рекао је поводом инцидента у суботу ујутру на Топчидарској звезди да је тај дан кренуо на други састанак тог дана, на којем је требало да се сусретне са председником и премијерком РС Милорадом Додиком и Жељком Цвијановић.

Никада нисам рекао да је неко покушао атентат на мене, то нисам рекао ни у Сребреници, где да није било мог обезбеђења, могло је да буде фатално – казао је Вучић на гостовању у емисији „Ћирилица“, коментаришући поједине наводе у јавности да се причама о атентатима замајава јавност.

Напомиње да је у суботу увече добио поруку од главног и одговорног уредника „Политике“, који му је пренео сазнања у вези са инцидентом који се догодио тог јутра.

Он је то објавио, иако сам замолио да то не објављује – рекао је Вучић и казао да није желео да цензурише медије нити је уредник „Политике“ то схватио као притисак.

Чудно је да се неко у осам ујутур три пута врти око Топчидерске звезде, али мисм да је то што су били пор утицајем наркотика – изјавио је Вучић и на опаску водитеља додао да ће све истрага показати.

Вучић је напоменуо да је министар Небојша Стефановић сат времена после објаве у медијима о инциденту, изашао у јавност и рекао да нема сазнања да се ради о смисленом нападу на њега.

Председник Србије је рекао да је једино његових фотографија нема у ДПК и институцијама, те да су пре њега сви остали имали окачене фотографије.

То су што урамљиване фотографије, то сте сви ви, грађани Србије платили – истакао је Вучић и прочитао документ из МСП, који је је својевремено потписао тадашњи министар Вук Јеремић, којим се налаже качење фотографија Бориса Тадића.

Он је на почетку емисије рекао да је аплауз публике у студију упућен победи кошаркаша, али и одбојкашима и српским спортиситима који су освојили медаље протеклих дана.

Честитам Звезди и Партизану на успесима, које су остварили у значајну подршку државе – рекао је Вучић и напоменуо да су оправдане критике навијаче Војводине, Радничког из Ниша и осталих мањих клубова.

Каже да ће се градити спортски центри широм Србије и у том смислу је поменуо Зрењанин и Сенту, али је напоменуо да ће се радити на изградњи националог атлетског и фудбалског стадиона.

novosti.rs