Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » НОВИ САД – Представљени програми подршке привредницима

НОВИ САД – Представљени програми подршке привредницима

Како један број предузетника, посебно оних који тек улазе у те воде, не зна на које се конкурсе може пријавити и које услове мора да испуни, у Регионалној привредној комори одржана им је презентација.

Горан Перкучин Ђаков бави се увозом и дистрибуцијом оптичких уређаја, астрономских телескопа, микроскопа и дурбина. Презентацију програма подршке малим, средњим и великим предузећима види као шансу за помоћ у проширењу своје делатности.

До сада нисмо конкурисали, будући да нисмо били најбоље обавештени или нисмо успевали да пронађемо информације где и коме треба да се обратимо за било какву помоћ. Очекујемо да уз помоћ државних власти дођемо и до неких субвенција или неких повољнијих кредита, како бисмо могли да покренемо тај бизнис мало озбиљније у овом моменту„, каже Горан Перкучин Ђаков.

Развојни фонд Војводине тренутно има отворених осам конкурса, три кредитне линије за пољопривредну, три за привреду, једну са локалне самоуправе и једну намењену пројектима Европске уније.

Оно где је Развојни фонд повољнији у односу на банке јесу дужи рокови. За привреднике они су до седам година, уз две године мировања отплате кредита, као и нешто повољније каматне стопе„, објашњава Горан Савић, директор Развојног фонда АП Војводине.

Данашње окупљање представника малих и средњих предузећа треба да омогући њима што више информација, одакле све стижу средства, ко су даваоци средстава, шта представљају, преко којих фондова, преко које агенције…„, наводи Слободанка Џиновић Којић, из Привредне коморе Србије.

У Војводини највеће интересовање влада за кредитне линије за привреду и средстава за финансирање инвестиција у пољопривреди.

У Развојном фонду Војводине за пољопривреднике, ове године припремају нову кредитну линију за куповину нове и половне пољопривредне механизације.

rtv.rs