Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ – Обновити и оживети непроцењиво благо фрушкогорских манастира

СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ – Обновити и оживети непроцењиво благо фрушкогорских манастира

манастир круседол

Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је данас, у Епархији сремској Српске православне цркве у Сремским Карловцима, са епископом Василијем и председницима више сремских општина о заједничким активностима на обнови фрушкогорских цркава и манастира и заштити српског културног наслеђа у Срему.

Како је наведено у саопштењу, на састанку је истакнута потреба да се тимски и координисано са покрајинског и локалног нивоа, у сарадњи са Епархијом сремском, заједнички ради на припреми и реализацији пројеката који ће допринети очувању светиња на Фрушкој гори, као и на развоју и промоцији религиозног туризма на подручју сремских општина.

Договорено је и да локалне самоуправе, према утврђеним приоритетима, припреме пројектно-техничку документацију, како за обнову путне мреже до манастира, тако и за санацију и изградњу верских објеката који имају огроман значај за очување историје и културе српског народа.

Саопштено је да су састанку присуствовали и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић, председници Града Новог Сада, општина Сремски Карловци, Ириг, Беочин, Сремска Митровица, Стара Пазова, Инђија, Рума, Шид, Пећинци и Сурчин.

tanjug.rs