utorak , novembar 21 2017
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетна / Вести / Војно-техничка сарадње Србије и Казахстана

Војно-техничка сарадње Србије и Казахстана

Министар одбране Александар Вулин потписао је у Астани Меморандум о разумевању у области војно-техничке сарадње између Казахастана и Србије и поручио да се могу очекивати нова улагања те земље у Србији

Вулин је истакао да је Казахстан веома заинтересован за модернизацију њихових ваздушних система, које ми можемо да обезбедимо, као и за заједнички излазак са Србијом на трећа тржишта.

Заинтересовани су, и испитују могућности улагања у нашу одбрамбену индустрију, а посебно су заинтересовани за трансфер технологија и наша искуства, када је у питању одбрамбена технологија„, рекао је Вулин.

Министар је истакао да је током посете ток земљи са домаћинима разговарао о сарадњи две војске и у тим разговорима подвукао да ће Србија наставити своју досадашњу политику војне неутралности.ж

Вулин је поручио да ће Србија наставити да сарађује и са НАТО и са ОДКБ, те да је то политика коју Казахстан веома добро разуме и поздравља.

Истакао је да је администрација председника Казахстана Нурсултана Назарбајева пружила подршку наставку сарадње са Србијом, као и да је та земља спремна да настави политику непризнавања Косова и Метохије и подршке Србији у свим међународним форумима када је у питању КиМ.

Из ове посете грађани Србије могу да очекују нова улагања, да ћемо и ми нешто научити, али и да Србија има још једног пријатеља„, закључио је Вулин.

tanjug.rs

проверите такође и

Други Осмехов фестивал лампиона у Новом Саду (ВИДЕО)

„Осмех на дар” у сарадњи са градом Новим Садом и ОПЕНС-ом у суботу 18. новембра …