utorak , novembar 21 2017
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетна / Вести / Нови Сад: Касни надоградња школе „Васа Стајић“

Нови Сад: Касни надоградња школе „Васа Стајић“

Основна школа „Васа Стајић“ ове године уписала је 5 разреда првака, што је више него икада уписаних ђака првака, међутим, због кашњења радова на надоградњи школе и мањка учионица, надлежни су били принуђени да уведу међусмену.

Радови на доградњи школе требало је да буду завршени до 1. септембра, међутим због непредвиђених околности они и даље трају.

Мањак учионица је решен тако што се увела међусмена. Тако да ученици првог разреда и један други разред иде у међусмену. Она почиње од пола 12 и траје до 2. И тако ће бити до краја октобра када нам је обећано да ће бити завршени радови у октобру месецу“, објашњава члан школског одбора школе „Васа Стајић“ Бранислава Туцаков.

Иако је наша екипа затекла гужву у дворишту школе, пошто су сада у 14 часова присутне три смене ученика, родитељи кажу да радови не ометају децу.

Из Управе за капитална улагања кажу да је до кашњења дошло јер је уочен проблем са темељима, што је аутоматски продужило рок за завршетак радова и обећавају да ће све бити завршено до 31. октобра.

Основни разлог кашњења ове реконструкције је неусклађеност пројектне документације и стварног стања на терену. Темељи нису у стању да издрже још два спрата и ту сигурност не би била адекватна тако да мора доћи до ојачања темеља„, каже директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

Након завршетка радова, Основна школа „Васа Стајић“ имаће пет нових учионица и просторију за зборницу, од које би се такође могла направити још једна учионица, те ће тај простор бити довољан да прими све уписане ђаке.

rtv.rs

проверите такође и

Други Осмехов фестивал лампиона у Новом Саду (ВИДЕО)

„Осмех на дар” у сарадњи са градом Новим Садом и ОПЕНС-ом у суботу 18. новембра …