četvrtak , novembar 23 2017
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетна / Вести / Вучић : БиХ у Србији има правог, искреног пријатеља

Вучић : БиХ у Србији има правог, искреног пријатеља

Дошао сам да у Сарајеву кажем да Босна и Херцеговина у Србији има правог и искреног пријатеља, који то показује постовањем територијалног интегритета и јачањем политичких и свих других веза, поручио је данас председник Србије Александар Вучић на конференцији за новинаре у Сарајеву, након разговора с највишим руководиоцима БиХ. 

Најважније сто желим да кажем, без обзира сто знам да многи неће у то да поверују и да се понеко од оних који су за мене гласали неће обрадовати, јесте да кажем да сам у Сарајево дошао да кажем да БиХ уб Србији има искреног и правог пријатеља„, рекао је Вучић на прес конференцију заједно с Драганом Цавићем, председавајућим босанског Председниства.

Истакао је да то каже и као Александар Вучић и као председник Србије.

Грађанима БиХ поручио је да је сигуран да ће се уверити у искрено пријатељство Србије:

Желим да поручим грађанима, без потребе да се било коме додворавам, и без обзира на њихову националну припадност, да ће у то да им је Србија пријатељ моћи да се увере у наредним годинама„.

Како је навео, БиХ је у региону најзнацајнији привредни партнер, с годисњом разменом која прелази милијарду и 525 милиона евра, а додао је, верује да је и Србија највећи партнер БиХ у региону, одмах иза Немачке, Русије и Италије.

Председник је рекао да је са Драганом Човићем, Бакиром Изетбеговићем и Младеном Иванићем разговарао о више конкретних проблема, међу којима је и питање границе.

Управо завршавамо формирање комисије за границу и верујем да ћемо ускоро решити тај проблем. Још три одсто треба да решимо и мислим да смо близу. То би био изванредан сигнал за регион и БиХ и да покажемо да смо у стању да се договоримо једни са другима„, нагласио је Вучић.

TANJUG

проверите такође и

Радоњић: Небојша Стефановић најбоље решење!

Небојша Стефановић је најбоље могуће решење на месту Председника савета за националну безбедност 1.Можете ли …