Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Брига о безбедности ђака у свим сремским општинама

Брига о безбедности ђака у свим сремским општинама

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Припадници Полицијске управе у Сремској Митровици спремно су дочекали почетак нове школске године. За реализацију спремили су низ превентивних активности које имају за циљ повећану безбедност деце.

Једна од мера је и појачана контрола саобраћаја која ће се, како каже Срђан Јефтић, командир Саобраћајне полиције испоставе за град Сремска Митровица, обављати у току овог месеца, а према потреби и даље.

У циљу појачане безбености ученика у саобраћају појачане контроле саобраћаја обављаће се на путевима, улицама и раскрсницама које гравитирају према школама и којима се најчешће крећу ученици при доласку у школу и по повратку кући.

Појачане контроле саобраћаја биће посебно усмерене на санкционисање прекршаја вожње недозвоњеном брзином и непоштовање пешака, посебно ђака на обележеним пешачким прелазима. Акцијом су обухваћене све основнешколе не само на подручју Сремске Митровице, већ и у Руми, Шиду, Старој Пазови, Инђији, Иригу и Пећинцима. Посебно апелујемо на возаче да се у саобраћају понашају одговорно, да смање брзину на путевима и ђацима омогуће безбедно прелажење улице и несметан пут до школе и куће„, истиче Јефтић.

Највећа пажња, као и до сада, биће посвећена ученицима који први пут полазе у школу и којима ће бити пружена адекватна помоћ на прилазима школама. Такође, у склопу предвиђеним активности у наредном периоду ђацима првацима биће одржана серија предавања о безбедном учешћу у саобраћају.

Традиционално добру и партнерску сарадњу Полицијска управа у Сремској Митровици има са ОШ “Трива Витасовић Лебарник” у Лаћарку, која има 750 ученика. Она заузима специфичан положај у насељу где је саобраћај веома фрекфетан и ту је помоћ саобраћајне полиције у циљу што веће безбедности деце на путу до школе и кући немерљива.

(dnevnik.rs)