utorak , novembar 21 2017
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетна / Вести / Још без договора о минималној цени рада

Још без договора о минималној цени рада

Доношење коначне одлуке о висини минималне цене рада очекује се на наредној седници Социјално-економског савета која је заказана за 12. септембар

Преговарачки тим Социјално-економског савета није постигао коначни договор о минималној цени рада за 2018. годину, јер су са јучерашњег састанка тог тима изостали представници Министарства финансија, без чијег присуства се не може постићи коначни договор, али су усвојени одређени закључци, саопштено је из Уније послодаваца Србије.
Доношење коначне одлуке о висини минималне цене рада очекује се на наредној седници Социјално-економског савета која је заказана за 12. септембар, додаје се у саопштењу.

На састанку су усвојени закључци, према којима Унија послодаваца Србије подржава сваки раст минималне цене рада који је праћен одговарајућим растом неопорезованог дела зарада.

Савез самосталних синдиката Србије и УГС Независност остају при захетву да се минимална цена рада за 2018. годину повећа на 154,00 динара по радном часу без пореза и доприноса и подржавају захтев Уније послодаваца да се повећа неопорезовани део зарада.

Састанку који је јуче одржан у просторијама Уније послдоаваца Србије присуствовао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ðорђевић, вд помоћника министра Саша Трандафиловић, представник Министарства привреде Радоје Савићевић, представници Савеза самосталних синдиката Србије и Уједињиних гранских синдиката „Независност”, као и представници Уније послодаваца Србије.

(TANJUG)

проверите такође и

Други Осмехов фестивал лампиона у Новом Саду (ВИДЕО)

„Осмех на дар” у сарадњи са градом Новим Садом и ОПЕНС-ом у суботу 18. новембра …