četvrtak , novembar 23 2017
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетна / Вести / НЕМАЧКА УЗ ПУТИНА: Подржавају руску иницијативу за мировну мисију у Украјини

НЕМАЧКА УЗ ПУТИНА: Подржавају руску иницијативу за мировну мисију у Украјини

Берлин поздравља предлог Москве да се на исток Украјине упути мисија Уједињених нација како би се одржало иначе климаво примирје, што би могло да започне процес који би довео до укидања санкција Русији

Берлин поздравља предлог Москве да се на исток Украјине упути мисија Уједињених нација како би се одржало иначе климаво примирје, што би могло да започне процес који би довео до укидања санкција Русији, рекао је за „Раша тудеј“ (РТ) министар спољних послова Немачке Зигмар Габријел.

Габријел је иницијативу за очување мира руског председника Владимира Путина назвао „првим правим кораком“ до свеобухватног политичког решења у Украјини.

„Оно што нам је сада потребно је да спроведемо преговоре о увођењу таквог прекида ватре, повлачењу тешког наоружања. Захваљујући руском предлогу сада смо у могућности да то и урадимо“, рекао је Габријел.

И даље има несугласица око детаља саме мировне мисије, али то не би требало да буде препрека дијалогу, нагласио је Габријел.

Указавши на то да су за учестала кршења прекида ватре криве и Украјинске и побуњеничке снаге, Габријел сматра да је Берлин одавно за то да се у Украјини постави велика наоружана мисија УН.

Габријел сматра да би успешно постављање мировњака УН довело до стварања темеља за политичко решење, што би евентуално довело до укидања санкција против Русије.

„Ово су ситни кораци. Немогуће је надати се да ће све ићи брзо“, рекао је Габријел, додавши да су им на крају потребни добри односи са Русијом, као што су и Русији потребни добро односи са Европом.

TANJUG

проверите такође и

Радоњић: Небојша Стефановић најбоље решење!

Небојша Стефановић је најбоље могуће решење на месту Председника савета за националну безбедност 1.Можете ли …