Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » ЈАНКОВИЋЕВ „ПОКРЕТ“ СЕ РАСПАДА!? Ивошевић напустио Јанковићев ПСГ

ЈАНКОВИЋЕВ „ПОКРЕТ“ СЕ РАСПАДА!? Ивошевић напустио Јанковићев ПСГ

Бивши судија Врховног суда Зоран Ивошевић напустио је Покрет слободних грађана јер је незадовољан последњим потезима које је руководство ПСГ повлачило.

Саши Јаковићу је између осталог замерио што се недовољно бави „великим питањима“ као што су Устав и Косово, пише „Блиц“.

Ивошевић је Јанковићу упутио једно прилично опширно писмо у којем наводи разлоге за своје незадовољство и саопштава Јанковићу да не жели више да буде члан Покрета„, каже извор београдског листа близак ПСГ-у.

Бивши судија је, наводи саговорник „Блица“, Јанковићу „отпирлике рекао да не можеш да будес државник а да се не бавиш државом, и навео да су Устав и Косово важне теме и да од њих не треба бежати“.

Након што је пре извесног времена Јанковић објавио да прекида сарадњу са Демократском странком, Ивошевић, који је члан политичког савета ДС, рекао је да „такву одлуку доживљава као лични став Јанковића„, а иако је тада рекао да неће напустити ПСГ, Ивошевић се очигледно предомислио.

Бивши судија Врховног суда каже за „Блиц“ да ће и даље наставити да подржава ПСГ.

Каже да му је Саша Јанковиц драг, али да су на последњој седници оснивача током разговора о неким стварима, током Ивошевићевог обраћања, други учесници почели да негодују.

Ако смо слободни грађани, онда то не треба да се ради, већ треба свако да се саслуша„, истиче судија, који је, како наводи, своје незадовољство поступцима појединих чланова покрета изразио у приватном писму Саши Јанковићу.

Ивошевић наглашава да његово писмо Јанковићу није револт ни против њега, ни против онога за шта се његов покрет залаже, већ против младих људи који немају стрпљења да саслушају.

Ја нисам од тога хтео да правим неки политички проблем. Уз њих сам, али зашто бих се нервирао? То је мој лични став, а не политичко неслагање са идејама покрета„, закључује Ивошевих.

„Блиц“ напомиње да је Ивошевиц само један у низу сарадника Саше Јанковића који је одлучио да прекине сарадњу са бившим заштитником грађана и председничким кандидатом.

Претходно, наводи београдски лист, Јанковић је окончао сарадњу са Зораном Живковицем и Мариником Тепић, која је због подршке њему на председничким изборима напустила Лигу социјалдемократа Војводине, Јанковића је напустио и академик Душан Теодоровић, а могућа сарадња пукла је и са Доста је било.

Такође, Ненаду Чанку је Јанковић у СМС-у рекао да отказује раније заказан састанак о могућој сарадњи уочи избора за председника Србије, а кулминација је – прекид са ДС-ом.

Јавност нестрпљиво ишчекује хоће ли се бивши заштитник захвалити и Вуку Јеремићу, који је показао спремност да га подржи на београдским изборима„, закључује „Блиц“.

Blic.rs