Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home » Вести » ПОНОС СРБИЈЕ Милош је један од наших најмлађих официра, завршио је медицину са свим десеткама и НИКАДА НИЈЕ ПАО ИСПИТ

ПОНОС СРБИЈЕ Милош је један од наших најмлађих официра, завршио је медицину са свим десеткама и НИКАДА НИЈЕ ПАО ИСПИТ

Милош Даниловић (25) из Клења у Мачви, најбољи кадет треће класе и најмлађи лекар Медицинског факултета Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду, студије је завршио са просечном оценом 10 и никада није пао ниједан испит!

Foto: P. Dedijer / RAS Srbija

Даниловић је један од најсветлијих примера младих људи који су посвећени својој највећј љубави, корачали храбрим и чврстим корацима преко трновитог пута све до Хипократове заклетве.

Овај факултет сам уписао пре шест година, и ево сада ми се остварио сан. Дипломирао сам са свим десеткама, а да никада нисам пао ниједан испит, нити поништио оцену. Велика је част и понос бити део овог строја најмлађих официра Војске Србије – каже с осмехом млади лекар.

Пут до дипломе овог вредног младића био је пун препрека. Како каже, помоћу огромне жеље и упорности, али и подршке драгих људи, стигао је до свог циља.

Лагао бих када бих рекао да је било лако. Имао сам доста обавеза, много одрицања. Током студија смо схватили шта наш позив заправо значи. Свих ових година сам учио, радио и живео живот будућег војног лекара и нисам се уплашио, већ ревносније испуњавао своје задатке. Ако имате јасан циљ и жељу, све препреке се дају савладати. Увек сам тежио да стекнем што боље знање, а оцене су долазиле саме од себе – објашњава Даниловић.

Foto: P. Dedijer 

Иако је заљубљеник у читаву област медицине, наш саговорник са узбуђењем каже да му је највећа страст кардиологија.

Сада ме чека стаж у трајању од шест месеци, након тога ћу полагати државни испит. После тога бићемо распоређени у различитим јединицама у зависности од потреба система одбране. Ја се надам, као и све моје колеге, да ћу у што скорије време добити специјализацију и поново се вратити на Војномедицинску академију. Моја највећа жеља и љубав је интерна медицина, односно кардиологија, и волео бих да то буде моја специјализација – објашњавао он и додаје:

Промовисање у најмлађе официре Војске Србије, пред целим државним и војним врхом, али и целом државом је заиста велика част и неизмерно сам срећан због тога. Трудићу се да остварим своје будуће циљеве и оправдам поверење које сам добио, као и очекивања надређених.

Часно ношење униформе

Након свечане доделе диплома трећој класи Медицинског факултета ВМА, која је одржана у петак у амфитеатру ВМА, млади доктори су положили Хипократову заклетву, а најбољем кадету уважена академска сликарка Слободанка – Боба Ракић Шефер уручила је награду „Проф. др Стеван Шефер“.

Потпуковник проф. др Небојша Јовановић, декан Медицинског факултета ВМА, честитао је том приликом младим докторима и захвалио њиховим породицама што су тако дивну децу дали професорима на чување. Заступник начелника ВМА потпуковник проф. др Мирослав Вукосављевић рекао је да се од младих доктора очекује да унифрме носе часно, каријере граде стрпљиво, а пацијенте лече посвећено и стручно.

blic.rs