četvrtak , novembar 23 2017
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетна / Вести / Нови Сад и Београд обележавају Дан без аутомобила

Нови Сад и Београд обележавају Дан без аутомобила

У трећој акцији „Само не аутом“, на Дан аутомобила 22. септембра, поред Београда учествоваће и град Нови Сад, најавили су организатори

Циљ акције је да подигне свест јавности у правцу препознавања важности да будемо одговорни према свом здрављу и средини у којој живимо, наведено је у саопштењу.

Такмичење „Само не аутом“, део је глобалне иницијативе Дан без аутомобила, која се у свету обележава две деценије сваког 22. септембра у оквиру Европске недеље мобилности.

Прошле године је успешно обележен Дан без аутомобила у Србији и тог дана је укупно пређено, сви заједно, више од 5.000 километара бициклом или пешице.

Учествовало је више од 450 такмичара и такмичарки из 45 компанија и организација.

Иста акција је поновљена у мају ове године када је било још више учесника – више од 600 такмичара и скоро 9.000 пређених километара.

Ове године акција „Само не аутом“ се одржава у оквиру пројекта „Локални развој отпоран на климатске промене“, чији је носилац Министарство заштите животне средине уз подршку Програма УН за развој.

Пројекат је заснован на „изазовима“ за проналажење иновативних начина за борбу против климатских промена на нивоу локалних самоуправа.

Компаније, институције или организације треба да пријави свој тим од најмање три члана.

(tanjug.rs)

проверите такође и

Радоњић: Небојша Стефановић најбоље решење!

Небојша Стефановић је најбоље могуће решење на месту Председника савета за националну безбедност 1.Можете ли …