Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » ПУПС: Прво треба повећати пензије
Foto: Milena Djordjevic

ПУПС: Прво треба повећати пензије

Ако су пензионери увек били уз своју државу, ако су пре три године добровољном жртвом зауставили пропадање Србије и улагали у будућност своје деце, сада не могу и не смеју бити заборављени, саопштено је из ПУПС-а

Foto: Milena Djordjevic

Партија уједињених пензионера Србије (ПУПС) данас је оценила да постоје услови да се повећају плате војницима, полицајцима, лекарима и просветарима, али да пре свега треба да буду увећана примања пензионера који су „помогли држави када је било најтеже„.

Та партија је истакла да су створене прилике да буду повећане пензије и плате у јавном сектору јер ће овогодишњи раст бруто друштвеног производа (БДП) бити изнад два процента, а буџетски суфицит у првих осам месеци је 120 милијарди динара.

Када ничу фабрике и запошљавају се млади људи, када се и министар финансија и представници Међународног монетарног фонда (ММФ) слажу да у буџету има простора за повећање пензија и плата у јавном сектору, нема ничега природнијег него да, већ до краја 2017. године, пензионерима буде једнократно исплаћено по 6.000 динара, а да већ од јануара крене и постепено повећање пензија – наводи се у саопштењу ПУПС-а.

Foto/Informativna služba PUPS

Додаје са да „ако су пензионери увек били уз своју државу, ако су пре три године добровољном жртвом зауставили пропадање Србије и улагали у будућност своје деце, сада не могу и не смеју бити заборављени“.

– Данас, када је Србија коначно стала на ноге, захваљујући концепту фискалне консолидације председника Републике Александра Вучица, коме је ПУПС, од почетка давао храбру и одлучну подршку, пензије, сада неспорно редовне и сигурне, морају прве да почну да расту – закључује се у саопштењу ПУПС-а.

(Telegraf.rs)