četvrtak , novembar 23 2017
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетна / Вести / УКУСИ ВОЈВОДИНЕ – Фестивал гастрономије

УКУСИ ВОЈВОДИНЕ – Фестивал гастрономије

укуси војводине 1 јпг
Град Нови Сад

„Град Нови Сад је са задовољством подржао, како организационо тако и финансијски, манифестацију „Укуси Војводине“ и читав овај пројекат брендирања гастрономске понуде Војводине. Сведоци смо да гастрономска понуда има све већи значај у свету, да је то део туристичке понуде али и посебан туристички производ“ изјавио је члан градског већа за привреду Милорад Радојевић.

„Сигурно је да Војводина има шта да понуди када је реч о гастрономији, а исто тако сигуран сам да треба јасно да кажемо која је то њена гастрономска понуда.

Град Нови Сад покушава и сам да, када је у питању понуда те врсте, учини неке кораке.

Тренутно смо у фази пројекта да органски производи са територије града постану део угоститељске понуде у Новом Саду“, додао је он и подсетио да Град Нови Сад има два производа са заштићеним географским пореклом Футошки купус и Фрушкогорски мед који према његовим речима могу да буду део гастрономске понуде.

Менаџерка пројекта „Укуси Војводине“ Јадранка Бељан Балабан рекла је да ће ове године Фестивал гастрономије бити одржан у Лиманском парку 30. септембра и 1. октобра, од 10 до 22 часа.

Идеја је да се у Лиманском парку представе сви произвођачи домаћих производа као што су сиреви, кулени, поврће, ајвар и све оно што може да се нађе широм Војводине у малим производњама на пољопривредним газдинствима. Фестивал ће имати неколико сегмената.

„Поред представљања произвођача домаћих производа представиће се и ресторани из Војводине који имају у понуди војвођанска јела, биће уприличено такмичење кувара, затим богат забавни програм али и едукативне радионице за најмлађе“, изјавила је Јадранка Бељан Балабан.

Музички уредник фестивала Александар Дујин рекао је да ће овогодишњи фестивал отворити Велики тамбурашки оркестар Радио – телевизије Војводине као институција која на најбољи начин презентује музику и културу Војводине.

rtv.rs

проверите такође и

Радоњић: Небојша Стефановић најбоље решење!

Небојша Стефановић је најбоље могуће решење на месту Председника савета за националну безбедност 1.Можете ли …