četvrtak , novembar 23 2017
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетна / Вести / О сарадњи Новог Сада са градовима у Немачкој

О сарадњи Новог Сада са градовима у Немачкој

Саговорници су разговарали о сарадњи Новог Сада са градовима у Немачкој, посебно са побратимским Дортмундом, као и о међусобној повезаности градова две земље кроз пројекте Европска престоница културе 2021, Омладинска престоница Европе 2019. и Дунавска стратегија. Градоначелник се том приликом захвалио на подршци коју су Улм, Дортмунд и други немачки градови пружали Новом Саду у процесу кандидатуре за две престижне титуле, као и на континуирано доброј сарадњи на пољу остваривања циљева из Дунавске стратегије, наводи се у саопштењу.

Након што је упутио честитке Граду на недавно освојеној престижној титули Европска престоница културе, амбасадор Аксел Дитман је изразио заинтересованост за даље кораке у петогодишњем процесу ка 2021. години. Градоначелник Милош Вучевић је као највећи пројекат у тој области, а по којем ће Нови Сад постати надалеко препознатљив, истакао формирање Youth creative полиса у тзв. Кинеској четврти. У питању је обезбеђивање простора и услова за несметан и креативан рад и развој многобројних омладинских организација, а све то у корелацији са другом престижном титулом коју је Град освојио, а то је Омладинска престоница Европе за 2019. годину.

Градоначелник је истакао као пример добре сарадње две земље, недавни долазак велике компаније из Немачке „Континентал“ у Нови Сад која ће запослити велики број људи у ИТ сектору. Закључено је да долазак тако велике компаније и добра сарадња коју су остварили, како са Владом Србије, тако и са локалном администрацијом, служи и као позив другим инвеститорима из те земље да своје пословање прошире управо у Новом Саду.

РТВ

проверите такође и

Радоњић: Небојша Стефановић најбоље решење!

Небојша Стефановић је најбоље могуће решење на месту Председника савета за националну безбедност 1.Можете ли …