četvrtak , novembar 23 2017
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетна / Вести / Новосађани већ купују огрев

Новосађани већ купују огрев

Pixabay.com

Да ли сте припремили огрев за зиму? Иако календарски, а и судећи по временским условима до хладнијих дана има још времена, на новосадским стовариштима већ увелико има купаца.

Угаљ и огревно дрво за сада су једине врсте чврстих горива које се могу наћи на стовариштима у граду и ближој околини. Што се тиче огревног дрвета, углавном су у понуди цер, буква, храст, багрем и граб.

Они који се пак греју на угаљ, такође могу пронаћи више врста из разних крајева.

Имамо широк асортиман угља, значи имамо од лигнита из Колубаре, Костолца, Ковина, Станара, крека, имамо сушени лигнит и имамо мрки угаљ из Бановића и висококалорични руски мрки угаљ„, каже Бранко Бјелић са стоваришта у Петроварадину.

На новосадским стовариштима цене огрева нешто су веће у односу на претходне године. Тако је на пример кубни метар динара од 6.300 динара, док је за угаљ неопходно издвојити око 8.000 динара.

И поред виших цена, заинтересованих купаца има, кажу наши саговорници. Неки можда поучени искуством од прошле године када је у најхладнијим данима дошло до несташице огрева своје залихе праве већ сада.

Потражња је сада већ могу рећи велика. Чека се мало, несташица је била за дрва, мало је сада стабилизовано тржиште, видећемо како ћемо у наредном период „, каже Снежана Суботић са стоваришта у Новом Саду.

Важна ставка приликом куповине огрева је и превоз, те у појединим стовариштима нуде могућност довожења на кућну адресу, док се у другим достављање чврстих горива организује посебно.

rtv.rs

проверите такође и

Радоњић: Небојша Стефановић најбоље решење!

Небојша Стефановић је најбоље могуће решење на месту Председника савета за националну безбедност 1.Можете ли …