četvrtak , novembar 23 2017
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетна / Вести / СРЕМСКА МИТРОВИЦА – Новац из градске касе за 50 повртара

СРЕМСКА МИТРОВИЦА – Новац из градске касе за 50 повртара

Aгенцијa за рурални развој града Сремска Митровица повртарима са територије града уручена решења о додели средстава за суфинансирање набавке семенског материјала.

pixabay.com

Конкурс је први пут расписала Агенција за рурални развој с циљем да се интензивније користе земљишни ресурси и усмере пољопривредници ка повратској производњи како би користили сертификовани материјал односно декларисано семе и супстрат.

Поднет је 51 захтев, од тога 50 повртара је испунило услове и остварило право на подстицајна средства . Укупно је додељено око 1.500.000 динара. Једно лице је поднело захтев, и он му је одобрен, за суфинансирање органске биљне производње у износу од 65.000 динара.

С обзиром на то да је Агенција први пут расписала овакву меру, задовољни смо бројем захтева и свакако ћемо и догодине расписати овакав конкурс, с тим што ћемо са информисањем пољопривредника кренути раније како бисмо имали још више корисника”, објашњава Петар Самарџић, директор Агенције за рурални развој.

Вели да су највише захтева поднели произвођачи паприке, парадајза и бостана, а међу њима је велики број младих пољопривредника, као и жена које се баве повртарством.

Указује да се добијеним средствима покрива значајан део трошкова производе. Неискоришћена средства која су преостала за подстицаје у пољопривреди биће преусмерена за нове мере током јесених радова у пољопривреди.

dnevnik.rs

проверите такође и

Радоњић: Небојша Стефановић најбоље решење!

Небојша Стефановић је најбоље могуће решење на месту Председника савета за националну безбедност 1.Можете ли …