Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Брнабић за Дојче веле: Немачка као пример
Влада Србије

Брнабић за Дојче веле: Немачка као пример

БЕРЛИН – Многим људима у Србији Немачка је пример идеалне државе, не само са економског, већ и са друштвеног аспекта, пише у ауторском тексту за Радио Дојче веле премијерка Ана Брнабић.
брнабиц 1 јпг
Влада Србије

Моја идеја водиља су развој, иновације, ефикасна управа и поштовање људских и мањинских права и вредности савременог друштва који владају у земљама ЕУ, а посебно у Немачкој. Имајући у виду квалитет односа који смо последњих година изградили, могу да кажем да у спровођењу реформи, унапређењу односа у региону и путу ка чланству у ЕУ, Влада Србије и ја на подршку можемо да рачунамо од пријатеља из ЕУ и Немачке„, истакла је Брнабић.

Брнабић је указала да Србија и Немачка имају дугу традицију економских и културних веза, као и да политички односи двеју земаља константно напредују.

„То показују сусрети мог претходника на месту премијера, Александра Вучића и немачке канцеларке Ангеле Меркел, као и мој током Самита у Трсту.

Иако кратак, тај сусрет је потврдио сличности у размишљању о будућности наше две државе и друштва које желимо да градимо.

Меркел је показала политичку снагу и визију, говорећи о променама које свака држава мора да спроведе уколико жели да креира развојну будућност својих грађана“, напоменула је српска премијерка.

Она је рекла да је радује што је Немачка годинама међу водећим привредним партнерима Србије – један од првих пет инвеститора и највећи билатерални донатор – и додала да посебно охрабрује вишеструко повећање спољнотрговинске размене у последњих 15 година и спрског извоза у Немачку за више од пет пута.

Брнабић је указала да више стотина хиљада грађана Србије живи у Немачкој, што је важно за добре односе две земље.

tanjug.rs