Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Делегација Републике Српске посетила Нови Сад
novisad.rs

Делегација Републике Српске посетила Нови Сад

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић примили су делегацију Републике Српске, на челу са председником Народне скупштине Републике Српске Недељком Чубриловићем, која је у посети Новом Саду у оквиру манифестације “Дани Српске у Србији 2017“.

novisad.rs

 

Како је рекао градоначелник Вучевић главна тема сусрета је привредна сарадња, а осим састанка у Градској кући предвиђен је и састанак у Регионалној привредној комори у Новом Саду.

Ми смо пријатељи и имамо више него блиске односе, међутим желимо да у наредном периоду унапредимо привредну сарадњу, јер су нам потребне јака Република Српска, стабилна Босна и Херцеговина и економски снажна Република Србија, која је гарант стабилности у овом делу Европе. Колико је за привреду Града Новог Сада битна Република Српска потврђују подаци да су за само првих шест месеци ове године новосадски привредници извезли робу у вредности од 71,5 милиона долара, а са територије Републике Српске, односно Босне и Херцеговине, увезена је роба у вредности 12,5 милиона долара. Као доносиоци одређених одлука ми ћемо створити повољан амбијент за непосредну сарадњу привредника. Нас приближавају теме идентитета, језика, културе, о чему је баш на овом месту било речи 4. августа када су ту били председници Вучић и Додик у присуству Патријарха српског, и цео тај корпус треба да прати економска сарадња„, истакао је градоначелник Вучевић.

Према речима председника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића Нови Сад је један од осам градова домаћина манифестације “Дани Српске у Србији 2017“.

Посебно ми је драго што наши привредници имају прилику да се представе у Војводини, али и да учврсте већ постојеће везе. Привредна сарадња је основ за добре односе на другим важним пољима. Верујем да ће наши привредници појачати међусобну сарадњу али и да ће се спремити и за трећа тржишта Западног Балкана. Република Српска и Србија треба да буду чувари привредног развоја целог региона, чему могу да допринесу и овакви сусрети„, нагласио је Чубриловић.

Састанку у Градској кући такође су присуствовали министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић, министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић, директор представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, председник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић и председник Подручне привредне коморе Бања Лука Горан Рачић, а међу представницима домаћина били су и чланови Градског већа Новог Сада Милорад Радојевић и Далибор Рожић, као и шеф Канцеларије за локални економски развој Града Новог Сада Горан Сечујски.

rtv.rs