Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Обновљена важна саобраћајница у Ковиљу

Обновљена важна саобраћајница у Ковиљу

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је Ковиљ поводом завршетка радова на реконструкцији и проширењу саобраћајних површина укупне дужине 1366 метара у Улици Стевана Пешића.

Постојећи асфалтни коловоз је проширен, а ширина новоизграђене саобраћајнице износи 5 метара од Улице Лазе Костића до Рибарске улице, односно 5,5 метара од Улице Лазе Костића до Улице Јовице Павлице. Такође, изграђена су и три аутобуска стајалишта обострано дуж Улице Стевана Пешића.

Градоначелник Вучевић нагласио је да Град Нови Сад мора да води политику равномерног развоја у свим деловима града.

Из тог разлога донео сам одлуку, пре свега на иницијативу Месне заједнице Ковиљ, да једна од већих инвестиција у погледу путне инфраструктуре у овој години буде у овом насељу„, рекао је он.

Урађена је једна од најважнијих и најпрометнијих улица, комплетно је реконструисана коловозна трака и постављена су аутобуска стајалишта.

Ово је велика ствар за Ковиљчане који имају, не само бољу коловозну траку у овој улици него и услове да од сада овом трасом иде и градски саобраћајни превоз.

Такође, отвара се могућност да ЈГСП „Нови Сад“ на још бољи начин организује превоз Ковиљчана, односно да аутобуске станице буду равномерно удаљене у односу на све делове Ковиља, што је и био један од захтева Месне заједнице.

Наравно, на овоме нећемо стати, и већ разговарамо са мештанима и са председником МЗ шта је то што им недостаје како би се побољшао квалитет живота – рекао је градоначелник Милош Вучевић и додао да је посебно поносан на то што је Град Нови Сад издвојио средства из буџета како би Ковиљчанима олакшао коришћење аутопута деоницом Ковиљ – Нови Сад и обратно.

Председник МЗ Ковиљ Младен Верначки захвалио се у име мештана градоначелнику Вучевићу и Граду Новом Саду који су, како је рекао, имали слуха за њихове захтеве и додао да ће ова инвестиција допринети квалитетнијем животу Ковиљчана.

Извођач радова ДОО Карин Комерц завршио је посао у договореном року, а инвестициона вредност уговорених радова за саобраћајне површине била је 60 милиона динара.

rtv.rs