Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Рума – Фабрика нудли почела са радом

Рума – Фабрика нудли почела са радом

Поводом јучерашњег пуштања у рад фабрике за производњу нудли „CG Foods Europe“, која је изградјена у Општини Рума, у Градској кући одржана је конференција за новинаре на којој је представљен потенцијал те фабрике, као и важност за саму општину. 

У фабрици је тренутно запослено 100 радника, али се како се производња буде ширила тај број ће се повећати. Вредност ове инвестиције је 9 милиона евра.

Према речима директора фабрике, захваљујући подршци локалне самоуправе, пројекат на којем су заједно радили скоро две године је успешно реализован и производња је почела.

„CG Foods Europe“ послује са 76.000 компанија у свету, а своју прву фабрику овог типа отворила је управо у Руми.

Директор компаније истиче да је доста земаља обишао, у многима отварао фабрике, али тренутно живи у Руми јер се ту осећа најпријатније.

Ова компанија је прва која је 2014. године купила земљиште за изградњу своје фабрике на територији Општине Рума.

Отварањем фабрике и отварањем нових радних места општински буџет ће се знатно повећати што ће омогућити већа улагања у школство, здравство и инфраструктуру.

Свечано отварање фабрике заказано је за 5. октобар, којем ће присуствовати председник Србије Александар Вучић.

На отварању ће бити и око 200 пословних партнера из целог света који послују са непалском компанијом, а који ће можда и сами једног дана, после посете Руми бити нови инвеститори.

RTV