Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Ердоган у Србији 10. октобра

Ердоган у Србији 10. октобра

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган посетиће Београд 10. октобра, а председник Србије Александар Вучић је нагласио да ће то бити потврда великог пријатељства два народа и изразио захвалност турским компанијама које су улагале у најнеразвијенијим местима у Србији.

Датум посете председника Турске Београду утврђен је на састанку Ердогана и Вучића у Њујорку, где се одржава седница Генералне скупштине УН.

Наша земља гаји искрено пријатељство према турском народу и ми данас имамо прилику да започнемо нови процес у нашим односима„, истакао је председник Вучић.

Председник Ердоган је нагласио да су односи Србије и Турске веома важни за мир и стабилност Балкана.

Србија је кључна земља на Балкану за очување мира и стабилности и зато смо увек подржавали ваш европски пут„, рекао је турски председник.

Он је истакао да је неопходно радити на јачању економских односа и трговинске размене, која је, како је изјавио, 2016. године износила око 800 милиона долара, а у првих шест месеци 2017. године 539 милиона долара.

Заједнички циљ треба да буде милијарду долара и ја подржавам наше инвеститоре да што више улажу у Србију„, закључио је председник Ердоган и нагласио да би током његове посете Србији требало потписати уговор о слободној трговини између две државе.

Двојица саговорника сагласили су се да је туризам веома важан сегмент у развоју економских односа и да је неопходно радити на повећању броја туриста у обе земље, саопштила је данас служба за сарадњу с медијима председника Републике.

Тема разговора били су и инфраструктурни пројекти за које је турска страна заинтересована, као што су аеродром Краљево, ауто пут Тутин – Нови Пазар – Сјеница и аутопут Београд – Сарајево.

TANJUG