Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Кубуровић: Борићемо се да Косово не уђе у Интерпол
tanjug.rs

Кубуровић: Борићемо се да Косово не уђе у Интерпол

Министарка правде Нела Кубуровић изјавила је данас да ће Србија предузети све што је у њеној моћи да спречи улазак Косова у Интерпол.

tanjug.rs

Она је појаснила да косовски органи могу да одлучују о подизању оптужница али да не могу да расписују потернице јер нису члан Интерпола.

Србија ће и даље дипломатским путем предузети све мере да Косово не постане члан Интерпола. Све што је у нашој моћи предузећемо да до тога не дође„, рекла је Кубуровић новинарима у Палати Србија.

Пацоли: Морамо повући кандидатуру за Интерпол

Косово нема довољан број гласова за чланство у Интерполу па ће Приштина извести „тактичко повлачење“ у договору са САД, изјавио је данас заменик премијера и министар спољних послова Беџет Пацоли у емисији Интерактив КТЦ-а, пренела је приштинска Коха диторе.

Пацоли каже да Косово није довољно радило на том чланству, а проблем је и то што се Генерална скупштина Интерпола ове године одржава у Кини, која није признала косовску независност.

„Чланство у Интерполу захтева много рада и велико ангажовање. У тренутку када сам дошао, видео сам да се на томе радило, али не како треба. Веома сам скептичан и уопште нисам храбар да кажем да ће све ићи како треба у вези са тим , јер је домаћин овог самита поставио барикаде„, рекао је Пазоли.

Као пример је навео да косовским представницима, који треба да учествују на тој скупштини, још, како је рекао, нису послате визе.

Велика је одговорност рећи да се повлачимо. Уверен сам да ће људи разумети, али морамо учинити тактичко повлачење у сарадњи са САД и да се припремимо за наредни самит следеће године, који ће бити одржан у Абу Дабију„, рекао је Пацоли уверен да ће Приштина до тада обезбедити довољан број гласова.

„Не дозволимо разочарање“, рекао је он у емисији Интерактив на КТВ.

Пацоли је рекао да је за неколико дана рада обезбедио 25 усмених потврда за подршку на наредној скупштини Интерпола, али смо још много далеко од потребног броја за улазак.

За чланство Косова у Интерполу потребно је да Приштина обезбеди 115 гласова подршке земаља чланица.

TANJUG