Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » „Нема те силе због које ћемо пристати на војску Косова“

„Нема те силе због које ћемо пристати на војску Косова“

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да Српска листа неће дозволити формирање оружаних снага Косова.

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да Српска листа неће дозволити формирање оружаних снага Косова.Он је навео да Владу Србије нико не може да убеди да пристане на формирање војске Косова.

Вулин је за Политику од четвртка, 21. септембра, рекао да „нема никога ко би могао да нас убеди и натера да прихватимо да војска Косова може да постоји на простору покрајине“.

Нема те организације, нема те силе, нема тог политичког притиска због којег ћемо пристати да се ствара оружана сила на нашој територији, оружана сила која ће бити под нечијим туђим комадом, оружана сила која ће претити и самој централној Србији, а у крајњој линији и Србима на Косову и Метохији„, рекао је Вулин.

Вулин је додао да је Резолуцијом Савета безбедности УН (1244) прецизирано да је Кфор једина оружана снага која може да постоји на Косову и Метохији и да је под тим условом она и потписана, као и Споразум о прекиду непријатељстава, а да је тако међународној заједници омогућено да уђе на Косово.

Председник Косова Хашим Тачи изјавио је средином септембра да ће Оружане снаге Косова (ОСК) бити формиране до краја ове године у партнерству са САД, НАТО и ЕУ

 BETA