Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Отворен сајам запошљавања на Спенсу

Отворен сајам запошљавања на Спенсу

Директорка новосадске филијале Националне службе за запошљавање Татјана Видовић истакла је на 24. сајму запошљавања који је одржан у Западном холу Спенса да „у августу текуће године има око 17 одсто мање незапослених у односу на исти месец прошле године.”

Руку подруку с тим иде и податак да је у граду, у истом периоду, запошљавање повећано 13 одсто, док је број пријављених потреба за радницима 23 процента већи.

Захваљујући расту и развоју, али и приливу страних инвестиција, доброј институционалној повезаности свих нивоа власти, добро планираним мерама активне политике запошљавања, имамо константан пад незапослености“, нагласила је Татјана Видовић, додавши да је из буyета Републике Србије издвојено 2,8 милијарде динара за реализацију програма и мера које спроводи НСЗ, 550 милиона динара из буyетског фонда за професионалну рехабилитацију и подстицање запошљавања особа с инвалидитетом.

Како је навео заменик генералног директора НСЗ-а Драган Сикимић, Покрајина је издвојила око 160 милиона динара, а Град Нови Сад око 136 милиона за реализацију пограма за смањење незапослености.

Данашњи повод због којег смо овде је више него битан, пре свега за младе људе којима се пружа шанса да реше своје егзистенцијално питање и да овај кишни септембарски дан памте као дан када су решили оно што је код сваког човека примарно питање, а то је да има посао и живи живот онако како жели, радећи посао у којем ће искрено да ужива“, рекао је председник Скупштине града Здравко Јелушић и тиме свечано отворио 24. сајам запошљавања, који се одржава уз финансијску подршку Града.

ДНЕВНИК