Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Друштво » Медији » Вучић: Да сам на Пацолијевом месту не бих журио да се хвалим
Foto: Reuters

Вучић: Да сам на Пацолијевом месту не бих журио да се хвалим

Foto: Reuters

Не бих се са таквом лакоћом кладио на тих 15 до 20 земаља како то данас чини Беџет Пацоли, истакао је данас председник Србије Александар Вучић у Њујорку поводом изјаве потпредседника косовске владе да Приштина има довољно гласова за улазак у УНЕСКО.

Вучић је казао да су српске власти већ анализирале све сусрете Пацолија, а на неколико смо били и ми присутни.

Ми и Американци се по томе не слажемо. Они су признали независност Косова, они им помажу у прикупљању гласова за улазак у УНЕСКО. Имамо супротан став по том питању, али су Американци важни партнер Србији. Без Американаца нема решења о каквом год решењу говорили у савременом свету”, указао је он уочи сусрета са првим замеником помоћника државног секретара САД за европска и евроазијска питања Елизабет Милард.

Ми ћемо се борити за своју земљу, своју Србију, а да ли ћемо успети остаје да се види. Ја не бих са тако хвалисао да сам на месту Пацолија. Волим када људи говоре ‘хоп’ пре него што су скочили, а како ће стварно да буде видећемо”, поручио је Вучић.

Он је нагласио да ће бити много тешко јер „они имају као коспонзоре многе од најмоћнијих земаља света”.

Нису то мишићи Албанаца са Косова, већ Американаца, Енглеза и многих других. Ми ћемо се са онолико снаге колико имамо, воље и правде колико носимо у себи, борити за своју земљу и покушати да сачувамо наш народ и наше светиње на КиМ”, нагласио је Вучић.

Председник Србије је Истакао и да се ради о нашим црквама и манастирима и да је готово целокупна културна баштина на КиМ српска, те да не могу да је сачувају они који су је уништавали, рушили и палили.

‚“То је наш став, борићемо се па ћемо видети коме опанци, а коме обојци. Не бих се са таквом лакоћом кладио на тих 15-20 земаља како то данас чини Пацоли”, закључио је Вучић.

(Танјуг)