Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home » Вести » До краја године изградња канализације у Шајкашу

До краја године изградња канализације у Шајкашу

Очекује се да ће Општина Тител у најскорије време расписати оглас за извођача радова, који би почео пројекат изградње канализације у Шајкашу у дужини од 26 километара, пошто је ове седмице од Управе за капитална улагања АП Војводине добила 30 милиона динара.

Новац је добијен на јавном конкурсу за водопривреду, за пројекат „Изградња прве фазе канализације без кућних прикључака у насељеном месту Шајкаш”,  захваљујући томе што је Шајкаш имао пројекат и грађевинску дозволу за важну комуналну инфраструктуру. Шајкаш иначе важи за најуређеније насеље у тителској општини.

По речима председника Општине Тител Драгана Божића с почетком радова ће се кренути већ ове године и то у улицама Радничка и Змај Јовина и деловима улица Петар Драпшин и Браће Кркљуш.

Практично општина је обезбедила петину новца од укупне вредности инвестиције од 300 милиона динара, јер је још 20 милиона динара добила од Покрајинског секретаријата за пољопривреду и водопривреду, док је из сопственог општинског буyета издвојила 10 милиона динара„, појаснио је председник Божић.

Он је истакао да ће до краја 2018. две трећине улица у Тителу имати изграђену канализацију, пошто је из општинске касе обезбеђено 30 милиона динара за пречистач отпадних вода.

Говорићи о инвестицијама први човек општине казао је да је из републичког буyета Тител добио 40 милиона динара за реконструкцију  тамошње Основне школе „Светозар Милетић” где ће се осим фасаде радити и обимни грђевински радови.

У току је реконструкција и Предшколске установе за чије радове  је обезбеђено девет милиона динара од Управе за капитална улагања АП Војводине и из буyета општине. На том објекту су велики радови, мења се кров, као и столарија„, казао је председник Драган Божић.

По његовим речима ради се и у селима , Гардиновцима и Вилову. Највећа жеља, каже, је да Вилово, добије нове учионице и да од наредне школске године има и више разреде, јер сада у Вилову ученици иду само у прва четири разреда. Општина је обезбедила новац да се дограде учионице али Министрство просвете треба да о томе донесе одлуку, напомиње Божић.

У Гардиновцима је, наводи изграђена капела па се чека употребна дозвола, урађена је фасада на тамошњој основној школи, тренутно се рекоструише свлачионица, за шта је општина издвојила три милиона динара.

dnevnik.rs