Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » ВУЧИЋ: Странци неће водити политику у Србији

ВУЧИЋ: Странци неће водити политику у Србији

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је суштина политике за коју се залаже независна Србија и да док је он на њеном челу, неће дозволити да се у то мешају странци. Реално је да са предлогом за Косово и Метохију изађемо у марту следеће године, најавио је Вучић и истакао да ће то бити решење које захтева болне компромисе са обе стране и које ће бити нападано са свих страна.

Реално је да са предлогом за Косово и Метохију изађемо у марту следеће године, најавио је председник Србије Александар Вучић, у интервјуу Вечерњим новостима поводом 64. годишњице листа.

То је свакако оно решење које је другачије од најлакших ‘решења’, као што су бусање у прса и пароле о нашој милионгодишњој територији, као и оно друго у којем траже да кажете – живело независно Косово. То ће, дакле, бити решење које захтева болне компромисе са обе стране и које ће бити нападано са свих страна. Реално је да са предлогом за Косово изађемо у марту следеће године“, рекао је Вучић.

На питања има ли наша држава капацитет да се избори за поделу покрајине, Вучић је одговорио да све што би у овом тренутку предложио било протумачено као наметање решења.

Желим да чујем шта људи мисле о томе. Ми у том дијалогу нисмо сами. Питају се и САД, Русија, Кина, ЕУ. Питају се и Албанци“, навео је Вучић.

Поводом захтева косовског премијера Рамуша Харадинаја да се у дијалог Београда и Приштине укључе и САД, председник Србије је рекао да, што се нас тиче, ЕУ је главни посредник.

Бивше власти на челу са Тадићем и Јеремићем прихватиле су да се ова тема измести из УН. Иако поштујемо улогу САД, свака промена формата дијалога захтевала би одговор и пристанак Србије“, казао је Вучић.

Када је реч о најављеној националној декларацији, председник Србије наводи да је оформљен тим угледних професора који раде на тексту и верује да ће све бити готово до краја године.

На констатацију да део тзв. грађанске јавности тај текст стигматизује као нови манифест „велике Србије“, Вучић каже: Можда се сви ти плаше могућности да Срби добију мозак и почну да размишљају о себи и својој будућности. По њима, Срби не да немају право да промишљају своју прошлот, већ не смеју да размишљају ни о будућности“.

„Политика независне Србије, странци неће одлучивати“

Председник Србије изјавио је да је суштина политике за коју се залаже независна Србија и да док је он на њеном челу, неће дозволити да се у то мешају странци.

„Суштина политике за коју се залажем је независна Србија. Независна не само у својим границама већ пре свега у одлучивању и бризи за свој народ. Ако то неко не може да разуме, онда је то његов проблем“, рекао је Вучић.

Нека сви знају: водићемо јединствену – српску политику, у коју се странци неће мешати док сам ја на челу државе, рекао је председник Србије.

Упитан да прокоментарише да ли се амбасадор САД у Београду Кајл Скот, јавним прекором министра одбране Александра Вулина, директно умешао у унутрашње ствари Србије, Вучић је казао да не мисли и да је цео случај подигнут на много виши ниво.

То је подигнуто на много виши ниво него што заслужује. Скот ништа посебно ново није рекао. То су његови познати ставови. Али у нашој земљи странци неће водити политику“, рекао је Вучић.

(intermagazin.rs)