Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Анђела Гашић: “Лепота је бити националиста!“
nacionalist.rs

Анђела Гашић: “Лепота је бити националиста!“

nacionalist.rs

1. Зашто сте баш ви у СНП 1389?

У покрет 1389 сам приступила јер пре свега волим своју земљу и свој народ. Распитивала сам се и читала о српској десници и увидела да се СНП 1389 залаже за све оно што сматрам исправним, а то је љубав и борба за своју земљу и народ, као и формирање и очување здраве и нормалне породице. Такође, како у прошлости тако и у садашњости . мислим да је СНП 1389 доказао да је најјача десничарска организација.

2. Реците нам о себи, одакле сте, чиме се бавите, какве су ваше амбиције?

Зовем се Анђела Гашић рођена сам у српском Книну, ратној престоници (данас окупиране) РСК, сада живим у насељу Футог које припада граду Новом Саду. Завршавам Правни факултет и амбиције су ми да једног дана будем успешан правник и да се потрудим да правда увек победи. Поред тога, амбиције су ми и да се бавим покретом и колико год будем у могућности помогнем да се он шири.

3. Како гледате на све гласније наметање заговарања сепаратизма у Војводини?

Често епитет екстремизам покушавају да “пришију“ нашем покрету. Међутим, напротив сви врло добро знају да се ми залажемо за јаку и моћну Србију са обе српске покрајине, а екстремисти су заправо сепаратисти управо они исти који нас називају тим именом. Мислим да је то итекако озбиљна ствар и да ни у једном тренутку не смемо да се опустимо. Разлог за то су неке политичке странке које јавнозаузимају став да треба признати независност Косова и прогласити Војводину републиком, а наш задатак као искрене и праве патриоте је да се боримо против тога до последњег атома снаге.

4. У Новом Саду сте (1389) за кратко време имали више масовно примећене акције , колики удео у извођењу њих чини лепша (женска популација) ?

Тачно је да смо имали много акција и постоји још много идеја које ћемо из дана у дан да реализујемо у све веће и звучније акције. Поред момака иза сваке акције стоји и тим девојака и послови су јасно подељени. Девојке су углавном ту за логистичку подршку, нпр. позивање људи, дочекивање гостију или момака са терена, али и многе акције које су одрађене су управо идеје неких од девојака.

5. Да ли сте ви националиста, шта за вас представља српски национализам?

За себе могу да кажем да сам националиста, јер гајим неизмерну љубав према својој земљи и свом народу. Наравно да у сваком од нас треба и мора да постоји здрава доза национализма и поводом тога имам кратко и јасно да изјавим: ТУЂЕ ПОШТУЈЕМ, АЛИ СВОЈЕ ИЗНАД СВЕГА ВОЛИМ И НЕ ДАМ !

6. СНП 1389 је имао запажену улогу на Сабору српске деснице, шта за вас значи борба за очување Српског Космета?

Заиста сам поносна на поменути Сабор српске деснице, јер број људи које се одазвао за кратко време говори да се национална свест код људи коначно буди и самим тим што нас је више, моћи ћемо да пружимо већи отпор свим онима који покушавају да нам узму и растуре земљу.Мислим да је дужност сваког грађана Србије да се бори да сачувамо Српски Космет, јер као што човек не би могао да живи без срца, тако и Србија није Србија без Космета унутар својих граница, јер Космет је управо срце Србије.

7. Како гледате на нападе и критике аутошовиниста и либерала?

Либерали и аутошовинисти нас константно нападају, јер су итекако свесни да смо ми озбиљан покрет, који се из дана у дан шири и који је једини способан да стане на пут њиховој болесној политици. Иако смо озбиљнија организација од њих, ниједног тренутка их не узимамо здраво за готово и у сваком смо тренутку спремни да им се својим ставовима и аргументима супротставимо.

8. Шта бисте још поручили нашим читаоцима?

Свим читаоцима nacionalist.rs бих поручила да је крајње време да се национална свест пробуди, јер страни плаћеници покушавају да нам на силу одузму Српски Космет и Српску Војводину, а наша света дужност је да их у томе спречимо!

(nacionalist.rs)