ponedeljak , novembar 20 2017
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетна / Вести / ЧУДО ОД МОМКА Има 28 година, завршава ТРЕЋИ ФАКУЛТЕТ али у овоме је ненадмашан!

ЧУДО ОД МОМКА Има 28 година, завршава ТРЕЋИ ФАКУЛТЕТ али у овоме је ненадмашан!

Стефан Стојачић (28) тренутно је један од најбољих баскеташа на свету, што можда не би било чудно јер долази из Србије, земље кошарке. Али, Стефан није само мајстор игре под обручима, он је и један од најбољих роботичара које имамо и управо завршава свој трећи факултет.

blic.rs

Нови светски хит у Фибином баскету 3×3 је екипа „Лиман 3×3“ којом спретно руководи Новосађанин Стефан Стојачић, бивши омладински првак света у кошарци. Била би то лепа, али и само спортска прича да наш саговорник управо не пише дипломски рад на студијском програму Мехатроника на Факултету техничких наука у Новом Саду, а већ је завршио студије права, те финансија и банкарства.
На Мехатроници је имао невероватан просек – 9,90, представљао је факултет на бројним такмичењима, а ове године је на националном надметању у роботици „Еуробот Србија 2017“ био део победничког тима који се после такмичио на Европском првенству у Француској.

Са друге стране, на турниру ФИБА 3×3 у Дебрецину у септембру проглашен је за МВП-ја пошто је одвео свој тим на трон овог светског такмичења. У октобру је проглашен за играча месеца и најспектакуларнијег играча турнира у Мексику. Уз баскет, овај роботичар тренира и кошарку, капитен је и КК Војводине која се од ове сезоне бори у најелитнијем домаћем такмичењу.

– Прво што људе занима је како све стигнем. Првенствено ми све ствари којима се бавим причињавају задовољство, али морам да напоменем да сам увек имао разумевања од људи из клуба да ускладим све обавезе. Кошарку играм из љубави, Војводина је мој клуб и питање је да ли бих икад играо за неки други. У причу са баскетом смо ушли случајно, из радозналости и пријатељства. Ове године је све постало озбиљно и сада смо трећа екипа на свету – каже Стојачић.

Са Александром Ратковим, иначе МВП играчем последњег турнира у Мексику и колегом са факултета, случајно се пријавио на баскет турнир, и након неколико успеха на домаћим турнирима оформили су екипу коју сад чине још Михајло Васић, Марко Бранковић и Стефан Којић. Како су им њихове познатије колеге, из екипе “Нови Сад – Ал Wахда”, који последњих година држе светски трон, “отели” назив града, морали су да одаберу неки кварт, па је избор пао на Лиман, део града у којем је Стефан одрастао. Занимљиво је како нам открива Стојачић, да у „Вахди“ ипак има више Лиманаца него код њих. У овој години освојили су челенџер турнир у Монголији и Љубљани, мастерс у Дебрецену и последњи мастерс прошлог месеца у Мексико Ситију, док су у Јапану били трећи. Тако су потврдили доминацију српских баскеташа на планети, те ће на завршном турниру у Пекингу од 28. децембра, од 12 екипа бити чак четири из наше земље.

Поред нас и екипе „Нови Сад Ал Wахда“ биће још и екипе „Београда“ и „Земуна“. То је први пут од када је ФИБА увела 3×3 спорт да се на једном завршном турниру нађу четири екипе из исте државе. Нама ће ово бити први пут да учествујемо на финалном мастерсу, али свакако идемо да дамо све од себе и покушамо да остваримо што бољи пласман. После тог турнира обавезе у баскету се завршавају, па ћу моћи да се посветим пробном раду у фирми где сам се запослио и кошарци у Војводини – каже Стефан.

Прво посао, па онда мастер

Стефан Стојачић каже да још не планира да уписује мастер студије, иако завршава трећи факултет. Како каже, прво жели да ради у струци, а и мастер студије ће доћи на ред

(blic.rs)

проверите такође и

Други Осмехов фестивал лампиона у Новом Саду (ВИДЕО)

„Осмех на дар” у сарадњи са градом Новим Садом и ОПЕНС-ом у суботу 18. новембра …