Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Нови председник УО Новосађана јасно поручује: „Војводини је место у Европи“

Нови председник УО Новосађана јасно поручује: „Војводини је место у Европи“

Циљ је да током ове сезоне изнедримо четири-пет играча који би догодине требало да буду носиоци игре и да наставимо да се ослањамо на сопствене снаге – каже Душан Влаовић

НОВА управа, на коју је новосадски суперлигаш чекао од 1. септембра, већ је повукла прве потезе у корист стабилизације клуба. То истиче Душан Влаовић, генерални директор „Дневник Војводина преса“, који је у уторак увече на Скупштини клуба једногласно изабран за првог оперативца Војводине.

– Израдили смо финансијски и такмичарски план и програм у наредне две године по којем би, како сматрамо, Војводина била стабилан клуб и наступала у европским такмичењима – каже Влаовић. – Циљ је да током ове сезоне изнедримо четири-пет играча који би догодине требало да буду носиоци игре и да наставимо да се ослањамо на сопствене снаге. Извор је, наравно, наша омладинска школа „Илија Пантелић“.

Основа за амбиције потражена је у чињеници да су уз клуб генерални спонзор „Србијагас“ и Град Нови Сад, јер је, како Влаовић наглашава, решење за оздрављење клуба потекло управо од градоначелника Милоша Вучевића и генералног директора „Србијагаса“ Душана Бајатовића.

Они су најзаслужнији што Војводина има услове за несметано функционисање. То значи да је омогућено редовно такмичење, финансирање клуба и извор за зараде запослених и текуће трошкове. То је први пут да клуб располаже са средствима за, да кажемо, нормалан рад. Наш наредни потез односи се на ревизорску кућу која ће испитати пословање клуба, начинити пресек ситуације и по економском и по правном питању, тако да се зна на чему смо – додаје Влаовић.

Клупски рачун, који је под блокадом већ 11 месеци, требало би, како Влаовић истиче, да буде деблокиран већ у наредних неколико дана, као и да се део дугова репрограмира.

МОЖДА И НОВ СТАДИОН

ПРЕДСЕДНИК Управе Војводине Душан Влаовић истиче да ће клуб у сарадњи са Градом Новим Садом у најскорије време приступити реконструкцији стадиона „Карађорђе“:

– Реновираће се „Карађорђе“ или градити нов стадион, по савременим стандардима

(novosti.rs)