Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home » Вести » Превентивни прегледи у Дому здравља „Нови Сад“

Превентивни прегледи у Дому здравља „Нови Сад“

крвни притисак мерење здравље лекар дом здравља болница јпг
rtv.rs

У оквиру пројекра  „Сви за здраво новосадско срце“, Дом здравља „Нови Сад“ ће у наредних 10 недеља  спроводити превентивне прегледе, који подразумевају преглед кардиолога, ЕКГ мониторинг, антропометријско мерење, одређивање индекса телесне масе,  физикални преглед,  лабораторијску анализу шећера, холестерола и триглицерида. Прегледи ће се обављати уторком и четвртком, од 7 до 10 сати, у просторијама управне зграде Дома здравља „Нови Сад“, на Булевару цара Лазара бр. 75.

Превентивни прегледи грађани ће моћи да обаве без упута и здравствене књижице, а први ће се одржати у уторак 07.11. 2017. године.

По завршетку свих анализа, уколико се открије неки од фактора ризика или неадекватно лечење, сваки грађанин ће добити налаз о свом здравственом стању са препоруком о даљим корацима.

Циљ пројекта „Сви за здраво новосадско срце“ је да се укаже на факторе ризика (гојазност, повишени холестерол, триглиерида и шећер у крви, неправилну исхрану, високи притисак, пушење, недовољну физичку активност), јер се само превентивом може смањити оболевање од инфаркта миокарда и можданог удара, а од којих умире сваки други Новосађанин.

(rtv.rs)