Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Бранислав Недимовић – Индијци долазе у ИМТ!

Бранислав Недимовић – Индијци долазе у ИМТ!

СРБИЈА би ускоро могла да обнови производњу трактора. Најава да би једна од великих индијских компанија могла да купи Индустрију машина и трактора Београд узбуркала је домаћу јавност, нарочито ако се зна да је „аграрна“ држава дозволила да буде угашена једна од најбољих фабрика трактора, и то не само у некадашњој СФРЈ већ и водећа у читавом свету пре четири деценије.

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић боравио је током протеклог викенда у Индији, где је разговарао са представницима водећих индијских компанија.

Имали смо успешне састанке са три компаније – „Махиндра“, „Соналика“ и „Тафе“ – казао је Недимовић за „Новости“. – Разговори су били на највишем нивоу и сви су више него заинтересовани да раде у Србији. Покушавамо да реализујемо инвестицију у производњи трактора. Толико је закомпликовано код нас било у задњих 10 година да покушавамо размрсимо запетљано. До краја године знаће се нешто конкретније. Њихови представници ће доћи код нас.

Српска делегација, како је пред пут министар Недимовић истакао, припремила се најбоље што је могла за ове разговоре и најавила је да ће дати све од себе како би производња трактора опет заживела у нашој земљи. Уз то, наша земља има знање и традицију у овој индустрији, али недостаје новац који би био уложен у њу.

(novosti.rs)