Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Градски превоз први пут у Србобрану

Градски превоз први пут у Србобрану

Србобранци се од почетка ове недеље по први пут у историји Србобрана возе градским аутобусом који је потпуно бесплатан за све путнике.

rtv.rs

Србобран је вероватно једина општина у Војводини у којој је аутобуски превоз потпуно бесплатан за све путнике унутар општине. Недавно су уведене бесплатне аутобуске линије од Србобрана до Турије и Надаља, а од сада Србобранци по први пут у својој историји имају потпуно бесплатан градски аутобус за све путнике.

Градски превоз организован је пре свега како би ученици основних школа и гимназије брже и безбедније путовали од куће до школе.

Мештани истичу да је превоз нарочито значајан за оне ученике и путнике који свакодневно прелазе мост како би стигли до центра.

Општина Србобран је са 800 хиљада динара финансирала градски превоз, као и постављање 26 аутобуских стајалишта. Председник општине Радивој Парошки истакао је да је уведен велики број стајалишта како би се и најудаљеније улице повезале са свим важнијим институцијама у Србобрану.

„Превоз је намењен нашој школској деци, али је наравно намењен свим грађанима који могу да га користе за одређене одласке на места која су им битна да би обавили одређене послове као што је Дом здравља, општина, нека друге институције, као што је одлазак на пијацу која је такође доста удаљена од оних, крајњих, рубних делова града“, рекао је Парошки.

Бесплатан превоз за све путнике у општини Србобран трајаће до нове године. Хоће ли бити реализован и у 2018. години зависиће и од тога колико ће Србобранци користити ове услуге током наредна два месеца.

(rtv.rs)