Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » ПАНЧЕВО – Завршена зграда за социјално становање

ПАНЧЕВО – Завршена зграда за социјално становање

У току је технички преглед стамбене зграде са осам станова изграђених у Чумићевој улици 52 у Панчеву намењених за социјално становање. Градска стамбена агенција Панчева прикључила је објекат на централно грејање и уредила и околину објекта, партер, двориште и паркинг простор.

Зграда након техничког пријема треба да добије употребну дозволу и буде уписана у Катастар непокретности као и да се осигура од потенцијалне штете.

Заједничку инвестицију Града Панчева и тамошње Стамбене агенције вредну око 26,5 милиона динара помогло је Министарство грађевинарства и инфраструктуре са девет милиона динара, док је извођач радова било  београдско предузећеа ГД „Градитељ”.

Очекује се да ће Комисија за доделу станова већ почетком 2018. године расписати конкурс за доделу станова. Услове за расподелу станова прописује Одлука о давању у закуп градских станова. Директорка ЈП „Градска стамбена агенција” Зденка Јокић појаснила је да се критеријуми ко може да добије стан налазе у Закону о социјалном становању, чија регулатива прописује  давање у закуп на одређено време до пет година, свим суграђанима који живе дуже од пет година на територији града Панчева и испуњавају и друге услове. На пример, немају другу имовину уписану на себе или неког свог члана породичног домаћинства, а имају довољно новца да могу да плаћају закупнину која није тржишна.

(dnevnik.rs)