Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Без реформе пензијског система остајемо без пензија!

Без реформе пензијског система остајемо без пензија!

Подржавамо став Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) да је Србији хитно потребна измена пензионог система како ускоро пензије не би постале социјална категорија, а не заслужена и правична надокнада за радни век посвећен држави и друштву као и свим будућим генерацијама – изјавио је Горан Миленковић, генерални секретар Српске лиге (СЛ).

– Што пре мора да започне унутрашњи дијалог на тему будућности пензија, јер се у наредним годинама само може очекивати повећање броја пензионера којих је тренутно у Србији око 1.740.000, а и однос запослених тј. оних који пуне пензиони фонд и пензионера се неће значајно променити. Свакако да би једна од идеја о којој би требало да се разговара могла бити и формирање „Фонда техничко-технолошке солидарности за исплату пензија“, како је ПУПС предложио, али сви други начини да пензије буду редовне и у пуном износу у наредном периоду – сматра Миленковић.

Он подсећа да од 2021. године на ред за своју пензију долазе сви представници такозване „бејби-бум“ генерације (рођени по завршетку Другог светског рата у периоду од 1947. до 1957. године) који су 2008. године почели да улазе у групу пензионера старијих од 65 година, тако да је сада последњи тренутак да се разреши будућност исплате пензија у Србији.

(srpskaliga.rs)