Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Завршетак храма Светог Саве до 2019. године

Завршетак храма Светог Саве до 2019. године

храм светог саве храм свети сава јпг

Председник Србије Александар Вучић и патријарх српски Иринеј сагласили су се данас да радови на изградњи Храма Светог Саве у Београду треба да се убрзају и заврше до 2019. године како би обележавање 800 година од оснивања прве српске Архиепископије било одржано у новом храму, јединственог изгледа у свету.

Вучић и Иринеј сагласили су се у разговору и да је витални циљ српске државе очување њене независности и слободе, као и право Србије да доноси одлуке о себи и својој будућности без уплитања других земаља, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Председник Вучић упознао је патријарха Иринеја са великим проблемима и притисцима са којима се Србија суочава у покушају очувања мира, стабилности и сигурније будућности за нашу децу.

Двојица саговорника изразили су забринутост због изузетно ниске стопе наталитета у Србији, а председник Вучић обавестио је патријарха о различитим подстицајним мерама којима ће држава покушати да такву тешку ситуацију поправи, наводи се саопштењу.

Танјуг (Раде Прелић)

Двојица саговорника разговарали су и о положају Српске православне цркве на Косову и Метохији и неопходности даљег улагања у очување наших најважнијих културно-историјских споменика, наводи се у саопштењу.

(tanjug.rs)