Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Шпановићева сезону почиње у Карлсруеу: Ивана је прва звезда

Шпановићева сезону почиње у Карлсруеу: Ивана је прва звезда

Наша најбоља атлетичарка ће вечерас почети такмичење на чувеном дворанском митингу у Немачкој. Бориће се са Бартолетом за прво место

ШЛАГЕР у Карлсруеу. Наша најбоља атлетичарка Ивана Шпановић вечерас (18.45) почиње такмичења на чувеном дворанском митингу у Немачкој, где ће се за прво место борити са олимпијском шампионком из Рија Тианом Бартолетом.

Организатори су Шпановићеву најавили као једну од највећих звезда митинга, а скок удаљ као једну од најузбудљивијих дисциплина. Јер, осим великог дуела Српкиње, која је на Играма у Рију била трећа, и Американке, на залетишту ће се наћи и домаће звезде Малаика Михамбо, Александра Вестер и Состене Могуерану, као и вицешампионка са прошлогодишњег дворансог Европског првенства у Београду Британка Лорен Уген. Ту су још и: Куанеша Буркс, Алима Ротару.

Митинг у Карлсруеу има традицију дужу од 30 година и први је из серије светског тура на којем ће европска првакиња у дворани да учествује.

– Имаћу неколико такмичења на којима ћу улазити полако у форму, како бих Светско првенство почетком марта у Бирмингему дочекала максимално спремна. Једва чекам да сезона почне, здрава сам, мотивисана и спремна за све изазове у новој сезони – истиче Шпановићева, која је власница трећег резултата (7,24 м) свих времена у дворани.

СЕРИЈА МИТИНГ

ИВАНУ очекују испити и 6. фебруара у Диселдорфу, 21. у Београду и 25. у Глазгову. Круна сезоне је дворанско Светско првенство од 2. до 4. марта у Бирмингему, на којем ће покушати да сребро из Портланда преточи у злато.

(novosti.rs)