Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Премијерка о Вулину и „усташама“: Не волим запаљиве изјаве

Премијерка о Вулину и „усташама“: Не волим запаљиве изјаве

Премијерка Ана Брнабић је, осврћући се на речи министра Александра Вулина да ће председника Вучића у Загребу дочекати усташе, рекла да не воли запаљиве изјаве.

Она је додала да је време да се спусти лопта.

Са обе стране има запаљивих изјава, не бих улазила у то, желим да допринесем конструктивној атмосфери, и тако нећу коментарисати ни неке изјаве које долазе из Загреба. Треба спустити лопту и дати шансу сарадњи. Колико год тешко било, и колико год ти односи били комплексни, Србија ће наставити да пружа руку тој сарадњи„, поручила је Брнабићева

Она је истакла да запаљиве изјаве не могу да допринесу дугорочном помирењу и сарадњи коју Србија заступа и којој се нада.

Ми смо у, не знам колико наврата, показали да јесмо за регионалну сарадњу. Самим тим што је цела Влада била пре седам дана у Словенији на заједничкој седници, данас смо у Мађарској, председник Републике је путовао у Аустрију, он иде у понедељак и уторак у Загреб, ја планирам неке друге посете региону„, рекла је она.

На констатацију репортера Н1 да, када је реч о односима с Хрватском, неко често да запаљиву изјаву, па она мора да „спушта лопту“, премијерка је рекла да је то њен посао.

Мој посао је да спуштам лопту, мој посао је да пробам да будем рационална, да не реагујем емотивно. И мислим да је то одговорност која је на мени„, навела је Брнабићева и додала:

„Треба да престанемо да гледамо у прошлост, и у самој Србији. И да престанемо да се делимо на четнике и партизане 2018. године, у 21. веку, стварно, некако, када ћемо почети да гледамо у будућност ако нећемо данас? И мислим да је то наша одговорност према будућности, према генерацијама које долазе иза нас.“

(TANJUG)