Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Почео карневал у Рију де Жанеиру
EPA-EFE (Marcelo Sayao)

Почео карневал у Рију де Жанеиру

Највећа журка на свету – карневал у Рију – – и званично је отворен када су кључеви града предати „краљу Мому“ – симболу карневала.

карневал у рију рио де занеиро самба јпг
EPA-EFE (Marcelo Sayao)

Очекује се да ће на карневалу учествовати шест милиона људи, од чега милион и по туриста. Већина њих биће на уличним журкама пошто парадни стадион „Самбодром“ може да прими 72.000 људи.

Музичари и плесачи из најбољих школа самбе у Рио де Жанеиру одржали су 7. јануара параду на плажи Копакабана, у циљу промоције Карневала у Рију.

На карневалу се такмичи 13 школа самбе са по око 3.000 плесача, музичара и возаца покретних платформи. Њих ће оцењивати 54 судије, као и гледаоци.

За безбедност је задужено 17.000 полицајаца. Очекује се да ће приход од карневала прећи милијарду долара.

Свечаном отварању карневала присуствовао је и градоначелник Рија Жанеира Марсело Кривеља, евангелистички бискуп, пошто је оштро критикован због изостанка са прошлогодишње забаве.

Он није лично предао кључеве града „краљу Мому“, као његови претходници, већ је за задужио „познату породицу из Рија“, наводи АП.

Градоначелник Рија је од раније изложен критикама да због својих верских уверења жели да поквари највећу журку на свету. Он је ове године за милион и по долара скресао буџет намењена школама самбе.

(tanjug.rs)