Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » ХАЈНЦ-КРИСТИЈАН ШТРАХЕ: Косово је део Србије!

ХАЈНЦ-КРИСТИЈАН ШТРАХЕ: Косово је део Србије!

Север Косова треба да има право на самоопредељење, а притискати Србију, која је гарант мира и стабилности у региону, да призна Косово је – погрешан пут

Да су билатерални односи Србије и Аустрије све бољи, види се и из чињенице да, само десет дана после успешне посете председника Србије Александра Вучића Бечу, у Београд стиже други човек аустријске владе. Вицеканцелар Хајнц-Кристијан Штрахе ће у понедељак разговарати с Ивицом Дачићем, српским шефом дипломатије. Вицеканцелар Штрахе, који је и лидер Слободарске партије Аустрије (ФПО), још док је био у опозицији није крио своје симпатије према Србима и Србији, противећи се признању Косова.

У интервјуу за „Политику”, уочи своје посете Србији, први пут у својству заменика председника аустријске владе, Штрахе поручује да је наша земља на добром путу према Европској унији. Што се тиче правнообавезујућег споразума који ЕУ очекује да Београд склопи с Приштином, аустријски вицеканцелар нема сумњу да је погрешан пут притискати Србију да призна Косово.

Лидер ФПО, који је био гост шефа српске дипломатије Ивице Дачића у Београду и крајем марта прошле године, тада је истакао да „без Србије и Срба нема мира на овим просторима”.

(politika.rs)