Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Брнабић: Србија пружа руку Хрватској, али не чујемо спремност на дијалог

Брнабић: Србија пружа руку Хрватској, али не чујемо спремност на дијалог

Србија спушта лопту и пружа руку Хрватској. Нико није више уложио у хрватску мањину у Србији од Владе Александра Вучића, али то изгледа није важно – рекла је председница Владе Србије

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да Србија пружа руку Хрватској али да са друге стране не чује спемност за дијалог.

 „У овом тренутку немамо дијалог. Не очекујем нарочито велике резултате посете председника Александра Вучића Загребу који је, упркос за мене невероватној атмосфери у једној чланици ЕУ, опет показао пружену руку„, рекла је премијерка новинарима после обиласка интерната Војне гимназије.

Председница Владе је рекла и да је министар одбране Александар Вулин само реаговао на, како је рекла, невероватно изјаве из Загреба.

Србија спушта лопту и пружа руку Хрватској. Нико није више уложио у хрватску мањину у Србији од Владе Александра Вучића, али то изгледа није важно„, рекла је она.

Упитан да ли је својим изјавама допринео стварању лоше атмосфере у односима са Загребом, министар Вулин је изјавио да не зна како би могао бити одговоран за нешто што није покренуо.

Држава Србија и председник Вучић ни на који начин нису изазвали лошу атмосферу у односима са Загребом. Никада од Владе Србије није дошла прва варница. Никада нисмо покренули полемику, већ смо само коментарисали оно што је долазило из Загреба, некада можда и мало оштрије„, казао је Вулин.

О СМЕНАМА НЕЋУ ГОВОРИТИ У МЕДИЈИМА

Председница Владе изјавила је да о евентуалним сменама и кадровским решењима у Влади неће говорити у медијима јер то „институционално не би било коректно“. На питање да ли ће бити смењен државни секретар у Министарству за културу и информисање Александар Гајовић, као што то траже новинарска удружења, премијерка је рекла да осуђује све нападе на новинаре али и додала да је потребно рећи пуну истину о тим нападима.

Полиција је одмах реаговала на најпрофесионалнији начин на вербални напад на новинара телевизије Н1 Николу Радишића. То реаговање полиције је прави доказ политике Владе Србије„, казала је она новинарима.

Брнабић је оценила да морају постојати исти стандарди када је реч о новинарским слободама.

(Beta.rs)