Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Војводина » Стара Пазова добила виртуелни музеј

Стара Пазова добила виртуелни музеј

Захваљујући старопазовачком Центру за истраживање и промоцију културног наслеђа „Херитаг“ у години културног наслеђа реализован је пројекат под називом „Виртуелни музеј заједнице општине Стара Пазова“ финансиран средствима Ерсте Банке и Општине Стара Пазова у износу од 300 хиљада динара.

Једним кликом уз присуство великог броја посетилаца званично је отворен музеј општине Стара Пазова на промоцији уприличеној у старопазовачкој Народној библиотеци. За сада је виртуелни, а уместо улазнице, да бисте га посетили на адреси www.virtuelnimuzejpazova.rs довољан вам рачунар или мобилни телефон.

Одговоре на питања шта је културно наслеђе током годину дана тражиле су две младе историчарке уметности Гордана Милановић из Старе Пазове и Душанка Гојић из Инђије које су свакодневно истраживале ово поднебље, а поред тога најмлађи су едуковани на ову тему. Целовито културно и природно наслеђе презентује се кроз фотографију, текстове, аудио и видео записе предочавајући научно знање на начин разумљив широкој публици, али и сећања, искуства и лични печат саме заједнице.

(rtv.rs)