Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » „Сомбор – град будућности са повољном пословном климом“

„Сомбор – град будућности са повољном пословном климом“

Сомбор је један од градова који је на листи Фајненшел тајмса означен као град будућности са повољном пословном климом.

У локалној самоуправи кажу да нису изненађени што су се нашли на листи, јер према речима градоначелнице Душанке Голубовић, ефекти рада ће се видети ове и наредне године.

„Могу само да кажем да смо ми последњих годину и по до две учинили пуно да направимо повољан пословни амбијент схватајући да је то правац према којем треба ићи и на којем треба радити. У том смислу од опремања индустријске зоне која је за нас важна, дио пописа свих браунфилд локација које стоје на располагању локалној самоуправи и прављења промотивног филма у којем препознајемо све могућности за инвестирање у нашу локалну самоуправу. То нису само гринфилд и браунфилд локације, него су и комплетно туризам и културна понуда. Све је то узето у обзир и прослеђено на адресе које могу да буду значајне за довођење инвеститора“, рекла је Душанка Голубовић, градоначелница Сомбора.

Док Сомбор чека инвеститоре оптерећује га лоша статистика. Најнижа просечна плата у Републици од свега 38 хиљада динара, као и чињеница да је на територији града 4.000 социјалних случајева. Прве директне инвестиције најављене за ову годину требале би да промене садашњу слику и наговесте да Сомбор ипак има будућност.

(rtv.rs)