Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Патријарх српски Иринеј о случајевима диловања дроге

Патријарх српски Иринеј о случајевима диловања дроге

Патријарх српски Иринеј изјавио је да су Црква и народ изненађени и дубоко потресени случајем дроге међу свештенством и истиче да смо сви ми само људи подложни многим слабостима, па и свештеник је, каже, човек.

Међутим, истиче, Црква за такве људе нема милости.

Они су се огрешили о животе људи. Они који треба да се моле Богу и за здравље за спасење своје пастве и свога народа да се ставе у службу да дистрибуирају тај отров, ту смрт, практично, немају места у Цркви – рекао је патријарх у васкршњем интервјуу за ТВ Храм.

Каже да он и Црква очекују да надлежни епископи свештеника који су умешани у дистрибуцију дроге учине оно што Црква сматра да треба да се учини.

– Ту не може бити милости, за многе друге слабости људске можемо имате разумевања али за такве ствари које су мотивисане коришћу јер они су добијали корист од те делатности, нема милости ни разумевања – казао је први међу једнакима.

– Кад човек изгуби квалитет човека и личности и када се препусти другим интересима, светским или телесним, онда заиста прекида сваки разговор. На срећу то су ипак изузеци, надамо се изузеци, али ето живимо у таквом времену где је присутно свако зло и свака негативност која као што видимо не мимоилази ни војску ни Цркву – рекао је патријарх.

Зато, истиче патријарх, и Црква и војска са своје стране мора да зазме исправан став према деликвентима.

– Ја не могу, нити сваки нормалан не може да схвати да свештеник се спусти тако ниско и да се стави у службу онијх који том трагедијом која се назива дрога, уништавају углавном млади свет – рекао је патријарх.

Истакао је да без обзира да ли је то млад или старији свет, тако нешто се не може никада одобрити ни онима који то чине ни онима који то разносе, а најмање да то учини свештеник.

– Сви смо ми људи и подложни многим слабостима, па и свештеник који је човек, али Црква за такве људе нема милости – поручио је патријарх.

Извор:Тањуг

Фото: www.spc.rs