Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Војводина » Извор Доњи Товарник био на Међународном фестивалу фолклора у Бугарској

Извор Доњи Товарник био на Међународном фестивалу фолклора у Бугарској

Чланови Фолклорног друштва „Извор Доњи Товарник“ вратили су се са Међународног фестивала фолклора дечјих и омладинских група у Черноморецу у Бугарској, где су били једини представници Србије и где су током три фестивалске вечери успешно представили српску фолклорну традицију.

„На отварању фестивала наступили смо са колажом игара из Србије. Друге вечери, када је свака земља према пропозицијама имала на располагању по 20 минута за представљање, одиграли смо три кореографије – Игре из Баната, Влашке игре и Игре из Врањског поља, док смо треће вечери, на затварању фестивала, наступили са Играма из Шумадије. Морам да се похвалим да су наши наступи оставили снажан утисак, како на организаторе фестивала, тако и на уостале учеснике, посебно финални наступ са Играма из Шумадије, које смо захваљујући пећиначкој локалној самоуправи одиграли у новој ношњи коју смо добили непосредно пред пут у Бугарску“ – прича нам Данијела Барнак.

Млади фолклораши су у Бугарској боравили укупно шест дана, а слободно време су икористили да се упознају са културним и историјским наслеђем Черномореца и околине.

„Поред обиласка самог града, организовали смо и два излета за наше играче. На један излет смо ишли у обилазак околине Черномореца репликом гусарског брода, а на другом излету смо обишли суседни град Созопол и трећи по реду замак по лепоти у свету Равадинов“ – каже Данијела Барнак и додаје да су се деца одлично провела, стекла нова познанства, али и учврстила међусобна пријатељства, а истовремено у најбољем светлу представила богатство фолклора и културе наше земље и општине из које долазе.