Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Војводина » Град Кикинда и људи добре воље помогли породици Месарош

Град Кикинда и људи добре воље помогли породици Месарош

Градоначелник Кикинде, Павле Марков и Имре Кабок, члан ГВ за пољопривреду и рурални развој, посетили су данас домаћинство Вилмоша Месароша из Сајана. У великом пожару, који је избио средином маја, изгорели су део крова куће његовог сина Арнолда, петнаест телади, велика штала са музилицама и просторија са лактофризом. Град Кикинда, донатори и људи добре воље помогли су унесрећеној породици како би се санирала велика материјална штета:

– Породица Месарош је у једној ноћи изгубила највећи део онога што је стекла током протеклих двадесет година. Нисмо у стању да вратимо све у првобитно стање овој или било којој другој породици, али смо ту да покажемо бригу о оваквим честитим и вредним људима – рекао је Марков. Да је локална самоуправа учинила све да донекле ублажи последице катастрофалног пожара потврдио је и Имре Кабок и додао да им се породица Месарош за помоћ обратила пре месец дана:

– Уступили смо им три јунице, а настојаћемо да им помогнемо и набавком дела опреме за мужу. Ово је потврда да је наша средина солидарна- оценио је Кабок. Санација куће и других објеката почела је пре две недеље:

– Захваљујем се локалној самоуправи, МЗ Сајан и свим људима на конкретној помоћи и разумевању. Фабрика “Тоза Марковић” донирала је 4.100 црепова, али сам морао да докупим још неколико палета. Шандор Коша, некадашњи мештанин Сајана, који сад има фирму у Ади, такође ми је помогао. Његови радници изводе грађевинске радове – казао је Месарош.