Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Војводина » Са најмлађима у Апатину започело обележавање Међународног дана Дунава

Са најмлађима у Апатину започело обележавање Међународног дана Дунава

  1. јун обележава се као Међународни дан Дунава. Због неповољних временских услова, пригодан програм уприличен поводом овог дана, у Апатину је организован, 04. јула, уз присуство великог броја наших најмлађих суграђана. У сали за конференције на апатинској марини за децу је била организована радионица, у оквиру које су сликали на тему Дунава, а такође и израђивали уникатне магнете са истом тематиком. У име Марине поздравила их је Љиљана Крец, дректорка ЈП за управљање путничким пристаништем и марином Апатин, као и Милана Срдић, координаторка Канцеларије за младе.

Љиљана Крец, у име апатинске Марине, пожелела је малим Апатинцима добродошлицу и увела их у садржаје којима ће присуствовати током дана.

Деца су на креативан начин учила о Дунаву, а о реци, као и животињском свету који у њему живи интересантно предавање им је одржао страствени дугододишњи риболовац и љубитељ реке, Милан Ћопић, председник УСР ,,Буцов“ из Апатина.

Један од дечака, Михајло Сикилић, дошао је припремљен и представницим алокалне самоуправе поклонио диван цртеж Дунава, а за који му је обећано да ће бити урамљен и постављен на адекватно метсто у апатинској Марини.

По завршетку радионице и предавања, деца су се у неколико група провозала бродићем ,,Апатинка“, чиме су посебно били одушевљени.

Малишани која су освојили награде за најбоље радове су:

  1. место Драган Карајица
  2. место Крсман Лука Кршић
  3. место Мила Шакић

Чаролија на реци: Пуштањем лампиона у Апатину завршено обележавање дана Дунава

Jуче је у поподневним и вечерњим сатима, на Градској плажи у Апатину, завршено обележавање Међународног дана Дунава. Наши најмлађи суграђани у преподневним сатима су уживали у различитим садржајима на апатинској Марини.

Поподневни програм започео је изложбом фотографија са фото конкурса КЗМ, као и слика и магнета које су претходно деца израдила на тему Дунава у Марини. У наставку је уследило такмичење у кувању паприкаша за наше најмлађе, као сјајан увод у Рибарске вечери и Отворено првенство за јуниоре, а које ће бити одржано у недељу, 08. јула, са почетком у 19 сати и 30 минута.

Ласкаву титулу најбољег малог мајстора за кување апатинског аласког паприкаша јуче је на Дунаву освојио Душан Зекић, а који је као награду добио поклон пакет Туристичке организације општине Апатин.

Атмосферу су током кувања паприкаша, као и уживања у истом, ,,зачинили“ апатински ,,Дунавски бисери“, тамбураши који су познати по добром штимунгу.

Након јела и пића, на плажи је организован биоскоп на отвореном, наравно, опет за наше најмлађе суграђане, а потом је уследило изненађење које је присутне оставило без даха, пуштање упаљених лампиона, несвакидашња атракција која је била савршена као завршница фантастичне прославе Дана Дунава у Апатину.

Извор: 025info.rs/Општина Апатин